Hírek

Elérhetőségek

ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉS SOMOSKŐÚJFALUN

 • Sajtóközlemény

 • Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Somoskőújfalun

  2022/10/30

  Somoskőújfalu Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében az általános iskola tornaterem öltöző épületének energetikai korszerűsítésére. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg 35 999 936 forintból.

  A projekt célja az épület energetikailag és gazdaságilag hatékony működtetése, a működési költségek csökkentése. A beruházás során az önkormányzat a 3121 Somoskőújfalu, Semmelweis utca 2. szám alatt található általános iskola tornaterem öltöző épületének energetikai korszerűsítését tervezi. A projekt keretén belül megvalósul az épület nyílászáróinak cseréje és árnyékolók felhelyezése, a falak utólagos külső oldali hőszigetelése és épületgépészeti korszerűsítések. A részleges akadálymentesítés során kialakításra kerül egy akadálymentes mosdó, illetve megtörténik az odavezető útvonal akadálymentesítése a szükséges rámpaépítéssel. A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása és a lakossági szemléletformálás. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP Plusz 2.1.1-21 kódszámú Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című Felhívásból valósul meg.

  Somoskőújfalu Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 35 999 936 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése Somoskőújfalun” című, TOP_PLUSZ-2.1.1-21- NG1-2022-00015 azonosító számú pályázat 100%-os támogatási intenzitás mellett.

  A megvalósítás tervezett befejezése 2024.03.01.

  További információ kérhető:

  Somoskőújfalu Község Önkormányzata

  06-32-435-095

  somoskoujfalu@somoskoujfalu.hu