Hírek

Elérhetőségek

Bölcsőde kialakítása Somoskőújfaluban

 

                                                                                                                                                                 

 

Sajtóközlemény

Bölcsőde kialakítása Somoskőújfaluban

2023/10/24

Somoskőújfalu Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP_Plusz) keretében bölcsőde építésre. A pályázat az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával, vissza nem térítendő támogatással valósul meg, 270 millió forintból.

A projekt célja a somoskőújfalui 8 fős mini bölcsőde megépítése. A tervezett épület egyszintes, amelyben egy melegítőkonyha kerül kialakításra, amiben egy tápszer-tejkonyha is helyet kap. Kialakításra kerülnek még a következő helyiségek: öltöző, gyermekfürdőszoba, csoportszoba, fedett terasz, raktárak, iroda, külső WC, külső raktár. Az udvaron homokozó, a hozzá tartozó takaróhálóval, egy vízpermetező, mobil és fix mozgásfejlesztő eszközök – játékok, valamint árnyékolásra alkalmas szerkezet kerül megépítésre, illetve növények telepítése az egészséges zöld környezet kialakítása érdekében. A projekt során teljeskörű (nem projektarányos) komplex akadálymentesítés fog megvalósulni. Megvalósulás helyszíne: 3121 Somoskőújfalu, Somosi út 99., Hrsz.: 1638

A projektben megvalósul a kötelező nyilvánosság biztosítása.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében a TOP_PLUSZ-3.3.1-21-NG1 kódszámú Gyermeknevelést támogató humán infrastruktúra fejlesztése című felhívásból valósul meg. Somoskőújfalu Község Önkormányzata, mint Kedvezményezett 270 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el az „Bölcsőde kialakítása Somoskőújfaluban” című, TOP_PLUSZ-3.3.1-21-NG1-2022-00017 azonosító számú pályázaton, 100%-os támogatási intenzitás mellett. A megvalósítás tervezett befejezése 2025.04.30.

További információ kérhető:

Somoskőújfalu Község Önkormányzata

06-32-435-095

somoskoujfalu@somoskoujfalu.hu